Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24 - دلار نیرومند ترین پول جهان است و با فاصله ای بسیار دور بالاتر از ارزهای معتبر دیگر ایستاده است و پول نیرومند بعدی هم یورو است که با دلار پیوندهای گسترده دارد. به همین دلیل است که ارزش پول هر کشور به دلار یک عامل مهم در اقتصاد آن کشوربه حساب می آید.

تجربه نشان داده است دوستی یا کینه ورزی با آمریکا به ارزش پول کشورها ارزانی یا گرانی هدیه می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران و نزوئلا که اکنون دوکشور در تیر رس آمریکا قرار دارن نرخ تبدیل پولشان به دلار در سطح نازلی قرار دارد و این نی زپیامدهای خود را دارد. از سوی دیگر به دلیل سیاست خارجی متفائت حزب دموکرات آمریکا با حزب جمهوریخواه به ویژه با ترامپ موجب شده است که کشورهایی مثل ایرت منتظر نتایجانتخابات بمانند تا معلوم شود دلار در بازارشان ارزان می شود یا گران . علیرضا کدیور تحلیلگر بازار سرمایه درهمین باره به جهان صنعت گفت هاست : یکی از مهم‌ترین نکاتی که در کلیت بازارهای سرمایه جهان از جمله بازار سرمایه ایران نقشی اثرگذار دارد بحث «انتظارات» است. به عبارت دیگر سرمایه‌گذاران از روند آتی اتفاقات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی داخلی و خارجی انتظاراتی دارند که برآیند آن نقش پررنگی در روند بازارهای سرمایه ایفا می‌کند. انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در آبان‌ماه و نتایج احتمالی آن نیز گونه‌ای از همین انتظارات در میان سرمایه‌گذاران است که طبعا در بازار سرمایه ایران نیز اثرگذار است. نکته‌ای که در مورد انتخابات آمریکا و نتیجه آن قابل توجه است به موضع‌گیری‌های دو کاندیدای فعلی در قبال ایران بازمی‌گردد. دونالد ترامپ- رییس‌جمهوری فعلی آمریکا- طی چهار سال گذشته ما را به خوبی با مواضع و سیاستگذاری‌های خود آشنا کرده و مواضع او را در مورد آینده نیز شنیده‌ایم. در مقابل، رقیب او- جو بایدن- نیز وعده‌هایی را مطرح کرده مبنی بر اینکه ممکن است تحت شرایطی به توافق هسته‌ای با ایران بازگردد. بر این اساس انتظاراتی که در حال حاضر اغلب فعالان اقتصادی و دیگر افراد در ایران مطرح می‌کنند بر این مبناست که اگر ترامپ رییس‌جمهور شود احتمالا ما با روند پرتنشی در سیاست خارجی روبه‌رو خواهیم بود، تحریم‌ها حتی نسبت به شرایط فعلی تشدید خواهد شد و محدودیت‌های بیشتری برای اقتصاد کشور ایجاد می‌شود. همچنین گفته می‌شود در صورتی که جو بایدن برنده انتخابات باشد، این انتظار وجود دارد که دست‌کم در برخی حوزه‌ها با یکسری گشایش‌ها مواجه باشیم اما اینکه این گشایش‌ها چه میزان خواهد بود اکنون نمی‌توان آن را برآورد کرد. بر این مبنا ما در یک سمت، تشدید وضعیت فعلی و افزایش محدودیت‌ها را انتظار می‌کشیم و در سمت دیگر نیز منتظر کاهش آنها و ایجاد گشایش‌هایی هستیم. حالت اول به معنای آن است که احتمالا رشد نرخ ارز را تجربه خواهیم کرد و دیگری به این معناست که احتمالا نرخ ارز در بازار ما کاهشی خواهد شد که در این صورت نیز این روند در کوتاه‌مدت و بیشتر به واسطه انتظارات رخ خواهد داد نه به واسطه اینکه قرار است اتفاقات واقعی و عملی بیفتد. از سوی دیگر طبیعتا در این میان رشد نرخ ارز می‌تواند برای دسته‌ای از شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه ایران آثار مثبتی به ارمغان بیاورد و برای دسته‌ای دیگر نیز آثار منفی در پی داشته باشد. در شرایط عکس این حالت نیز چنین است که کاهش نرخ ارز و گشایش‌های اقتصادی نیز برای دسته‌ای از شرکت‌ها تاثیرات مثبت و برای دسته‌ای دیگر آثار منفی به همراه دارد. اما برآیند وضعیت بازار سرمایه ما به نحوی است که در مجموع این رشد نرخ ارز است که می‌تواند اثر مثبت‌تری بگذارد و در مقابل ممکن است حتی کاهش نرخ ارز تا حدی منفی عمل کند. اما به عقیده من حتی در صورتی که بایدن پیروز انتخابات باشد، بعد از شوک اولیه ناشی از نتیجه انتخابات آمریکا نرخ ارز در کشور همچنان خیلی کاهشی نخواهد داشت.

همان‌طور که گفتم در کوتاه‌مدت به واسطه ایجاد خوش‌بینی و انتظارات مثبت در جامعه ممکن است با یک افت مقطعی در نرخ ارز مواجه باشیم اما به دو دلیل کاهش پایدار نرخ ارز در کوتاه‌مدت رخ نخواهد داد؛ نخست اینکه بروز واقعی اتفاقات مثبت مورد انتظار زمان خواهد برد. دوم اینکه تجربه نشان داده حتی اگر آن اتفاقات مثبت هم رخ دهد معمولا ما یک بیش‌واکنش یا Over Reaction را در اقتصادمان از سمت جامعه خواهیم داشت که می‌تواند در فاصله کوتاهی تعدیل و اصلاح شود. به هر روی نمی‌توان اثرگذاری متغیر دلار بر بازار سرمایه ایران را نادیده انگاشت. حتی در مدت اخیر هم که مباحثی درباره پشت کردن بازار سرمایه به دلار مطرح بود شاهد آن بودیم که به ویژه در شرکت‌های صادرات‌محور مانند پتروشیمی‌ها، معدنی‌ها و فلزی‌ها افزایش تقاضا و رشد قیمت صورت گرفته است. اما اینکه با وجود رشد نرخ دلار کلیت بازار سرمایه در این مدت همچنان به سمت پایین میل داشت را می‌توان در دو نکته جست‌وجو کرد؛ نخست اینکه احتمالا به واسطه برخی سیاست‌های بانک مرکزی در بازار ارز، نرخ دلار به صورت مقطعی کاهش داشته است. دوم اینکه اگر یک روز نرخ ارز رشد داشته باشد و به سطح جدیدی برسد طبیعتا قرار نیست همان لحظه آثار آن را ببینیم بلکه این اتفاق می‌تواند با تاخیر اثر خود را در بازار بگذارد. این اثرگذاری متاخر نیز به چند دلیل رخ می‌دهد؛ نخست اینکه ممکن است سرمایه‌گذاران بخواهند اطمینان یابند که آیا این سطوح قیمتی جدید قابل دوام است یا خیر؟ دوم اینکه ممکن است در حال حاضر به دلیل وضعیتی که ما طی یکی، دو ماه گذشته در بازار داشتیم و شاهد خروج نقدینگی بودیم نوعی بی‌اعتمادی نسبت به متغیرها، سیاست‌ها و روند بازار ایجاد شده باشد و تا زمانی که این اعتماد دوباره به صورت کلی به بازار ما بازگردد زمان خواهد برد. اما از منظر کلی اگر نرخ ارز در میان‌مدت و بلندمدت در سطوح بالا تثبیت شود قطعا آثار مثبت آن را دست‌کم در شرکت‌های صادرات‌محور خواهیم دید.

* تحلیلگر بازار سرمایه

منبع: ساعت24

کلیدواژه: بازار سرمایه ایران برای دسته ای نرخ ارز گشایش ها شرکت ها رشد نرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۴۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان‌ گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

بیشتر بخوانید: قیمت طلا، سکه و دلار پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوارهای آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشورهایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

طبق گزارش اینوستینگ، راهبردشناسان‌ گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازارهای نوظهور و خانوارهای آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آنها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229513 برچسب‌ها طلا

دیگر خبرها

  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت قالب فلزی لبه ۵ با قیمت دلار بالا رفت؟!
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • عریانی مقدمه بی‌حیایی است