Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوسانات قیمت ارز و انتخابات پیش روی ریاست جمهوری آمریکا از روند صعودی با شیبی ملایم همراه با موج‌های مثبت و‌ منفی بازار سرمایه طی روزهای آینده خبر می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، پس از فتح قله 2 میلیون واحدی شاخص کل در نیمه نخست امسال، بازار سرمایه از نیمه دوم مرداد ماه با ورود به فاز منفی آن روی خود را نشان داد و سقوطی تاریخی از خود به یادگار گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه ذات بازار سرمایه نوسان است اما تغییرات قیمتی آغاز شده از مرداد تاکنون فراتر از نوسان بوده و به زعم متخصصان این بازار ریشه در نقایص قانون بازار سرمایه مصوب سال 1384 و عدم استقلال کافی شورای‌عالی بورس و اوراق بهادار و سازمان بورس و اوراق بهادار دارد.

تعداد کم سهامدارن حقیقی به نسبت جمعیت کل کشور، نرخ ارز، نرخ تورم، کاهش ارزش پول ملی، ورود حجم انبوهی از نقدینگی توسط سرمایه گذاران جدید، اعمال دامنه نوسان قیمت برای سهام شرکت‌ها و دستکاری احتمالی قیمت سهام برخی شرکت‌ها توسط بخش قدرتمند فعالان بازار، جای خالی نقش نظارتی و یا مدیریتی بازارگردان از اهم مواردی است که باعث بروز رفتارهای ناآگاهانه و هیجانی سهامداران حقیقی و به خصوص تازه واردها در این بازار پر ریسک شده است.

با اینکه کارشناسان در زمان به ظاهر رونق و دوران طلایی عجیب و غریب بورس به دولت و مردم هشدار روزهای سقوط را داده بودند و با اینکه این روزها هم سهامداران را به ماندن در بازار سرمایه تشویق می‌کنند اما صف‌های خرید آن زمان و صف‌های فروش روزهای گذشته که اکنون کمرنگ‌تر شده باعث خروج نقدینگی از بورس و رشد بازارهای موازی مانند طلا، مسکن و دلار شده است.

در شرایطی که اعتماد مردم از بازار بورس ساقط شده و 50 درصد سهامداران ایرانی از دانش و تخصص لازم برای فعالیت در بورس برخوردار نیستند می‌طلبد تا براساس نظر کارشناسان وضعیت بازار را در نیمه دوم سال واکاوی کنیم.

3 چالش پیش روی بازار سرمایه

حسن براداران هاشمی کارشناس بازار سرمایه در مورد آینده بازار بورس در نیمه دوم امسال می‌گوید: اولین چالش پیش روی بازار سرمایه، انتخابات آبان ماه ریاست جمهوری آمریکاست که اثر روانی بر بازار داشته و در کوتاه مدت باعث تغییر بنیادی قابل توجهی در بازار نمی‌شود.

به گفته وی قیمت دلار مورد مهم دیگری است که بر بازار سرمایه تاثیر گذار است، طبق رصد بازار ارز و سرمایه پیش بینی می‌شود اگر قیمت دلار افت چشمگیری نداشته باشد شاهد افزایش قیمت سهام به ویژه در نمادهای صادرات محور خواهیم بود.

برادران هاشمی نرخ سود سپرده‌های بانکی را از دیگر متغیرهای تاثیرگذار بر بورس معرفی می‌کند و معتقد است به رغم موافقت نمایندگان مجلس بر افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی، این موضوع از سوی بانک مرکزی رد شد.

کارشناس بازار سرمایه شرایط سیاسی و اعمال تحریم ها را از دیگر موارد اثرگذار بر آینده بازار بورس دانسته و می‌افزاید براساس مجموع شرایط فوق و فعلی بازار که به سمت اصلاح اساسی در حرکت است پیش‌بینی می‌شود روند بازار سرمایه تا پایان سال با شیبی ملایم و موج‌های مثبت و منفی، روند صعودی داشته باشد.

برادران هاشمی با تاکید بر اینکه تازه واردها برای به حداقل رساندن ریسک حتما از طریق صندوق‌های سرمایه گذاری وارد بورس شوند، می‌گوید قبل از سرمایه گذاری در بورس وضعیت شرکت‌ها در برابر موارد یاد شده، میزان نقدشوندگی و گزارش‌های ماهیانه و فصلی شرکت‌های بورسی مطالعه شود.

پیشتازان سودسازی بورس در نیمه دوم

مهدی افنانی دیگر کارشناس بازار سرمایه درباره آینده بورس در نیمه دوم سال می‌گوید طی معاملات 2 هفته گذشته صف‌های فروش در حال جمع شدن هستند، بنابراین پیش‌بینی می‌شود بازار بر اساس ارزندگی قیمت‌ها متعادل شده و بورس وارد مرحله‌ای شود که با منطق بیشتری سازگاری دارد.

وی با بیان اینکه فراز و فرود جزو جدایی ناپذیر شاخص کل بورس است، می‌گوید موج جدید هیجان آفت بازار است و در بلند مدت اثر زیان‌باری برجای خواهد گذاشت.

افنانی مدیریت حرفه‌ای بازارگردان را تنها راهکار بازگرداندن اعتماد به بورس دانسته و معتقد است اگر نوسانات قیمت ارز مهار نشود و نرخ تورم و نرخ بهره و سود بانکی تغییرات شارپی (مجموعه‌ای از حرکت‌های صعودی یا نزولی قیمت در بازار است که با مقیاسی تقریبا بزرگ و در یک بازه زمانی کوتاه صورت می‌گیرد) را تجربه کنند، نمادهای صادرات محور پیشتاز کسب سود خواهند بود اما اگر نرخ ارز، تورم، نرخ بهره و نقدینگی کنترل شوند شرکت‌های پروژه‌ای و صنایع خودرویی از نظر سودسازی پیشتاز خواهند بود.

مهدی حسینی کارشناس بازار سرمایه نیز معتقد است که نه تنها بازار سرمایه بلکه سایر بازارهای موازی (طلا، سکه، مسکن، ارز و خودرو ) تحت تاثیر جو روانی ناشی از شرایط سیاسی این روزها قرار گرفته است و هیچ کدام قابل برنامه‌ریزی نیستند.

به گفته وی پیش‌بینی می‌شود بازار سرمایه همچنان تا یک ماه آینده شاهد فراز و فرودهای متعددی باشد. با اینکه خبر تحریم بانک‌ها خبر جدیدی نیست اما به لحاظ روانی این موضوع مورد توجه بورس بازان قرار گرفته و اثری منفی بر سهام بانک‌های ایرانی خواهد گذاشت.

کارشناس بازار سرمایه می‌گوید با توجه به نوسانات قیمت دلار، صنایعی که برای فروش نیازمند ارز هستند با فراز و فرودهایی در سهام خود مواجه خواهند شد و در این بین سهام شرکت‌های غذایی، دارویی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاری کم ریسک ترند.

حسینی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود طی روزهای آینده بازار سهام دچار ریزش شود، می‌افزاید اگر فرود بازار بورس آرام انجام شود شاخص بعد از مدتی به مدار صعودی باز خواهد گشت.

هر چند طبق گفته کارشناسان، صف‌های فروش بازار سرمایه در حال جمع شدن هستند اما انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و شرایط فعلی اقتصادی کشور (نرخ ارز، تورم، دستکاری قیمت و ...) روزهای پرنوسان بازار بورس تا پایان سال را نوید می‌دهد.

انتهای پیام/4133

منبع: آنا

کلیدواژه: بازار سرمایه نوسانات قیمت ارز جو روانی جامعه کارشناس بازار سرمایه پیش بینی می شود سرمایه گذاری نیمه دوم بازار بورس پیش روی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۵۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه

محمد بهمن مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه گفت : پیوستن شرکت‌های کرمانشاهی به بازار بورس کشور، یک فرآیند چندین مرحله‌ای و چندین ساله است که با پیگیری‌های استاندار، معاون اقتصادی استاندار و مدیران دستگاه‌های اقتصادی استان برای استان کرمانشاه به یک فرآیند با بازده زمانی کوتاه تبدیل شد و توانستیم با بازار سرمایه ارتباط برقرار کنیم چرا که طی ۱۵ سال گذشته هیچ شرکتی در سازمان بورس پذیرش نشده است.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه عنوان کرد: با پیگیری‌های انجام شده در سال ۱۴۰۲، شرکت ذوب آهن بیستون به عنوان اولین شرکت بخش خصوصی در سازمان بورس مورد پذیرش، درج نماد و معارفه قرار گرفت و تنها عرضه این شرکت باقی‌مانده که ان‌شاءالله با ارائه مجوز عرضه سهام از سازمان بورس، عرضه این سهام آغاز خواهد شد.

بهمن با اشاره به ورود شرکت‌های دانش‌بنیان کرمانشاه در بازار بورس، اذعان کرد: در استان کرمانشاه یک شرکت دانش‌بنیان برای بازار بورس پذیرش شده که در حال طی مراحل درج نماد هستیم و این شرکت هم در فصل بهار عرضه خواهد شد؛ در آخرین روز‌های سال گذشته، پذیرش شرکت مانیزان در سازمان بورس صورت گرفت که از طرف سازمان این شرکت پذیرش شد و اکنون در حال رفع شروطی هستیم که فروش اوراق بهادار تهران برای این شرکت در نظر گرفته شده و پس از رفع این شروط، نماد آن درج و عرضه خواهد شد.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه ابراز کرد: اتفاق خوب دیگری که برای استان کرمانشاه و کشور در سال ۱۴۰۲ افتاد، این بود که اولین سهام پروژه کشور در بازار سرمایه‌گذاران حرفه‌ای پذیره‌نویسی شد و این بازار برای پذیره نویسی شرکت بیواتانول کرمانشاه یا همان سوخت سبز زاگرس ایجاد شد و مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان برای پذیره‌نویسی آن انجام شده است.

بهمن از پیگیری شرکت‌های بیشتر برای ورود به بازار بورس خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که در سال جاری تعداد شرکت‌های مشمول بورس شده را در بازار بورس افزایش دهیم و در این راستا در حال مذاکره و بررسی شرایط دو عدد از شرکت‌های استان برای پذیرش در بازار بورس هستیم؛ علاوه بر این یک شرکت‌پروژه دیگر را هم پیگیری می‌کنیم تا پذیره‌نویسی آن در سرمایه‌گذاری حرفه‌ای انجام شود.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در رابطه با تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس خاطرنشان کرد: یکی از منابعی که معمولاً واحد‌های صنعتی و تولیدی برای گسترش فعالیت و افزایش ظرفیت تولیداتشان استفاده می‌کنند تسهیلات بانکی است، لذا با توجه به اینکه در سال‌های اخیر تسهیلات بانکی محدود شده، شرکت‌ها می‌توانند با پذیرش سهام خود در بازار سرمایه و عرضه، تأمین مالی مورد نیاز خود را از بازار بورس انجام دهند و از مابقی مشوق‌های بازار سرمایه به نفع خودشان استفاده کنند.

وی با اشاره به مهم‌ترین تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس بیان کرد: بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مسئله با توجه به حضور شرکت‌ها در بازار بورس و سرمایه‌گذاری، تأمین مالی لازم است که به راحتی انجام می‌گیرد و دیگر نیازی به تسهیلات ندارند و حتی با این امتیاز می‌توانند پروژه‌های جدیدی اجرا کرده و در فاز توسعه شرکت مشکل نداشته باشند.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در مورد آمار شرکت‌های بورسی کرمانشاه اذعان کرد: با وجود سه شرکت و سهام پروژه‌ای که در سال ۱۴۰۲ اضافه شد، تعداد شرکت‌های بورسی استان کرمانشاه از سه به هفت شرکت افزایش پیدا کرد و دو شرکت دیگر نیز در بازار فرابورس داریم که جمعا تعداد شرکت‌ها پروژه‌های استان در بورس و فرابورس از ۵ مورد به ۹ مورد افزایش پیدا کرد است.

بهمن با اشاره به میزان معاملات استان کرمانشاه بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ ارزش معاملاتی که توسط مردم استان کرمانشاه صورت گرفته است حدودا ۵ هزار میلیارد تومان بوده که از این مبلغ ۶۰ درصد فروش سهام و ۴۰ درصد خرید سهام بوده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌های ارز دیجیتال
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • دلالان نقره داغ شدند؛ ابلاغ قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • دلالان نقره داغ شدند؛ تعیین قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه