Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان امور عشایر کشور گفت: از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، کمیته امداد، بنیاد برکت و بنیاد علوی هم تقاضای کمک کردیم تا در آب‌رسانی و توزیع بسته‌های حمایتی بحث خشکسالی را طی کنیم و تا پایان خرداد ماه هم ۱۰۰ هزار تُن جو دولتی و علوفه برای تأمین نیاز دام عشایر توزیع خواهد شد. شاهپور علائی‌مقدم در گفت‌وگو با میزان، درباره مشکلات پیش روی عشایر، خرید تضمینی یک میلیون رأس دام زنده و همچنین قاچاق دام گفت: مهم‌ترین مشکل در جامعه عشایری بحث خشکسالی و کاهش بارش‌ها در ابتدای فصل بهار بود و این خشکسالی از اسفندماه شروع شد و در ماه فروردین و اردیبهشت ادامه پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس سازمان امور عشایر ایران بیان کرد: عشایر برای اینکه از علوفه ییلاق و مراتع استفاده بکنند باید دام‌های خود را از قشلاق به سمت ییلاق بیاورند و  چون در اوایل فصل، میانگین دما بسیار بالا و تبخیر زیاد بود، بارش‌ها نسبت به سال‌های گذشته خیلی کم شده است. بر اساس گزارش هواشناسی نسبت به سال گذشته ۵۲ درصد و نسبت به نیم‌قرن گذشته ۴۲ درصد کاهش بارندگی داشتیم و زمانی که بارش‌ها کم می‌شود علوفه مرتعی هم کاهش پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: به ازای هر میلی متر کاهش بارندگی، ظرفیت مراتع کم می‌شود و نیاز دام عشایر به علوفه تقریباً هشت و نیم میلیون تُن است که یک و نیم میلیون  تن را به صورت دستی و هفت میلیون تن را دام عشایر از طریق مراتع تغذیه می‌کنند.

علائی‌مقدم تاکید کرد: زمانی که کاهش بارندگی اتفاق افتاده است یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن علوفه مرتعی کاسته شده  و اگر معادل ریالی حساب کنیم تقریباً چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان ارزش کاهش علوفه در مراتع است.

رئیس سازمان امور عشایر گفت: کمیته خشکسالی در سازمان امور عشایر در اسفند ماه تشکیل شد و به سازمان مدیریت بحران کشور پیشنهاد دادیم که ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره به عشایر برای تأمین علوفه دام،  ۲۰۰ میلیارد تومان برای تأمین آب شرب و ۲۰۰ میلیارد تومان بلاعوض برای علوفه پرداخت کنیم.

وی بیان کرد: همچنین از طریق شورای قیمت گذاری برای اولین بار خرید تضمینی دام عشایر توسط شرکت پشتیبانی امور دام که مصوب شد به ازای هر کیلوگرم دام ترکیبی ۴۵ هزار تومان خریداری شود و به ازای هر کیلوگرم دام خریداری شده سه کیلوگرم جو دولتی برای ادامه تولید به آن‌ها تحویل داده شود.

علائی‌مقدم افزود: برای استمهال وام‌های عشایر  پیشنهاد ما به هیئت دولت رفته است و اگر این کار تصویب شود ابلاغ می‌شود.

رئیس سازمان امور عشایر گفت: از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، کمیته امداد، بنیاد برکت و بنیاد علوی هم تقاضای کمک کردیم تا در آب‌رسانی و توزیع بسته‌های حمایتی بحث خشکسالی را طی کنیم و تا پایان خرداد ماه هم ۱۰۰ هزار تُن جو دولتی و علوفه برای تأمین نیاز دام عشایر توزیع خواهد شد.

وی بیان کرد: قاچاق دام در کشور ما به ندرت انجام می‌شود، زیرا مرزبانی  و دستگاه‌های نظارتی پای کار هستند و علت قاچاق تفاوت قیمت داخل و خارج از مرزهاست مثلاً در سلیمانیه عراق قیمت دام زنده ۳۰ یورو که تقریباً دو برابر میانگین داخل است  وقتی که تفاوت قیمت وجود دارد قطعاً با روش‌های مختلف می‌خواهند دام را خارج کنند.

علائی‌مقدم افزود: برای جلوگیری از قاچاق دام بحث خرید تضمینی یک میلیون رأس دام عشایر را در شورای قیمت گذاری مصوب کردیم و دستورالعمل آن به استان‌ها ابلاغ شده است از این هفته دام عشایر شروع  به خریداری می‌شود تا از قاچاق دام جلوگیری شود و همچنین قیمت گوشت قرمز تنظیم شود.

رئیس سازمان امور عشایر گفت: سال ۱۳۹۶ تولید گوشت قرمز ما در جامعه عشایری تقریباً  ۱۶۲ هزار تن بود و با حمایت‌های فنی مهندسی که انجام شد، اعتبارات و تسهیلات کم بهره‌ای که داده شد و همچنین انتقال یافته‌های تحقیقاتی از جمله اصلاح نژاد و ... باعث شد که در تولید گوشت قرمز به رکورد ۲۰۰ هزار تن  رسیدیم و نسبت به سال گذشته نه تنها کمبود نداریم بلکه افزایش تولید را داریم.

وی اظهارکرد: مقداری هم بحث کاهش مصرف در کشور مطرح است آن هم به چند دلیل یکی به دلیل گران شدن نهاد‌ها و همچنین هزینه‌های تولید قیمت گوشت هم گران شده است دومین بحث کروناست از  زمانی که کرونا اتفاق افتاده اکثر مصرف رستوران‌ها کم شده است از زمانی که مصرف کم شده  بحث انباشت دام و اضافه آمدن گوشت قرمز مطرح می‌شود و با این یک میلیون رأس که مصوب کردیم خریداری می‌شود که تقریباً از تولید کننده حمایت کنیم.     بیشتر بخوانید: حمایت از دامدارن با تزریق نقدینگی و پرداخت وام به واحد‌های پرواربندی/ خرید نقد دام از عشایر

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی عشایر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی عشایر رئیس سازمان امور عشایر نیاز دام عشایر برای تأمین علائی مقدم گوشت قرمز قاچاق دام جو دولتی هزار ت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۲۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف و معدوم سازی ۹۸۷ کیلوگرم گوشت قرمز فاسد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اعلام کرد: پیرو گزارشات و شکایات مردمی و طی بازدید از فروشگاه‌های سطح شهر قم، مقدار ۹۸۷ گوشت قرمز فاسد توسط بازرسان اداره کل دامپزشکی کشف، ضبط و به دستور معاون دادستان دادسرای عمومی و انقلاب معدوم شد. 

خاطر نشان می‌شود: هموطنان عزیز می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف و عدم رعایت اصول بهداشتی با سامانه تلفنی ۱۵۱۲ تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • توزیع روزانه قارچ در سطح کشور به ۸۰۰ تن رسید
  • عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به زیرساخت‌های مناطق عشایری
  • نوسان قیمتی گوشت قرمز از ۴۵۰ تا ۸۸۰ هزار تومان
  • پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!
  • تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • کشف و معدوم سازی ۹۸۷ کیلوگرم گوشت قرمز فاسد