Web Analytics Made Easy - Statcounter

افقه معتقد است جو روانی موجود درپی توقف مذاکرات وین، موجب افزایش قیمت دلار شده و روند حاکم، با ابزار‌های مالی و اقتصادی قابل حل نیست.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، برنامه «رویداد» رادیو گفتگو در خصوص علت سنجی افزایش مجدد قیمت‌ها در بازار دلار کشور، مصاحبه‌ای تلفنی با مرتضی افقه ترتیب داد و به بررسی دلایل این روند پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



افقه معتقد است چنین مسائلی در بازار فقط یک نمود اقتصادی دارند، ولی دلایلِ غیر مالی دارند.

اصل قصه از آنجا نشأت می‌گیرد که نرخ تورم، سرمایه گذاری‌ها و قیمت ارز در دو دهه گذشته ماهیتی شکننده و آسیب پذیر گرفته است. در این میان خوش بینی و بدبینی نسبت به آینده صادرات در کشور در این روند تاثیر بیشتری می‌گذارد.

به گفته افقه با توقف روند مذاکرات وین، نوعی بدبینی در میان کارگزاران اقتصادی پدید آمده است؛ لذا نرخ دلار مدت هاست که مبتنی بر روند مذاکرات می‌باشد.

این مدرس در حوزه اقتصاد در پاسخ به این سوال که در این میان وظیفه مسئولان اقتصادی کشور در کنترل قیمت دلار چیست، خاطرنشان کرد: ساختار‌های اداری و اجرایی و انتصاب مدیران تاثیراتی بلند مدت دارد و در این بین بانک مرکزی و دولت ابزار‌هایی منفعل در دست دارد.

افقه از جوی روانی غیر واقعی سخن گفت که بر فضا حاکم است، اما وظیفه اصلی در صیانت از قیمت‌های ارزی بر عهده بانک مرکزی می‌باشد.

وی ادامه داد: بانک مرکزی بر اساس ارزی که در اختیار دارد، باید با نرخ بازی کند، اما در زمان تحریم‌ها و تشدیدِ آن، تمام ابزار‌های موجود به کار گرفته شده است.

افقه لزوم ایجاد خوش بینی با ابزار دیالوگ را راهگشا عنوان و در عین حال تاکید کرد: ابزار‌های پولی و مالی، تاثیر بسیاری در کنترل روند نزولی و صعودی نرخ ارز نخواهد داشت.

وی همچنین از توقف فروش نفتی به عنوان اصلی‌ترین منبع دسترسی به ارز سخن گفت که عملا کارگزاران اقتصادی را نسبت به آینده بدبین نموده است.

اما اگر توافق وین به کلی کنار گذاشته شده و مرگ «برجام» به امضای طرفین برسد، تکلیف سیاست اقتصادی داخلی و توقف صعود و نزول دلار چیست؟

افقه که مخاطب این سوال قرار گرفت، سخنان خود را اینبار در حوزه تولید پیش گرفت و تاکید کرد اصل قضیه به تولید باز می‌گردد.

بخش قابل توجه از واحد‌های تولیدی داخلی که بی ربط با ارز هستند، تنها به دلیل بی تدبیری [دولت]و با موانع کسب و کار طرف هستند، ولی هنوز اقدام جدی برای آن صورت نگرفته است.

افقه در حالی بازگشایی این کار را تنها در حیطه قوه مجریه نمی‌داند و تاکید می‌کند که قوه قضائیه هم باید کاری صورت دهد، که طبق آمار‌های رسمی بخش اعظمی از چرخ تولید با راهگشایی همین قوه قضائیه در زمان ریاست آیت الله رئیسی به گردش درآمده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: قیمت دلار جو بایدن بحران اقتصادی در دولت روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۶۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوش‌بینی منابع مصری به روند مذاکرات آتش‌بس

شبکه عبری‌زبان کان، به عنوان رسانه دولتی رژیم اسرائیل در گزارشی به نقل از منایع مصری از فضای مثبت حاکم بر مذاکرات آتش‌بس در غزه خبر داد.

به گزارش فارس، طبق این گزارش به گفته منابع مصری نتیجه مذاکرات امروز با روز‌های دیگر تفاوت خواهد داشت و طرف‌ها در خصوص عمده مسائل به توافق رسیده و تنها چند موضوع باقی مانده است.

شبکه کان همزمان گزارش داد که رژیم تل آویو تا پیش از دریافت پاسخ حماس در خصوص پیشنهادات ارائه شده سابق، قرار نیست هیإأتی به قاهره اعزام کند.

بنی گانتز، وزیر کابینه جنگ اسرائیل نیز به روزنامه یدیعوت احارانوت گفت که این رژیم هنوز پاسخ حماس را دریافت نکرده است و به محض دریافت آن، در کابینه جنگ در خصوص آن تشکیل جلسه خواهد داد.

شبکه سعودی «الشرق»، ظهر امروز (شنبه)، به نقل از منابع خود توافق آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا را قریب‌الوقوع دانست.

این منبع نوشت: «توافق میان حماس و اسرائیل قریب‌الوقوع است؛ اگر موانع جدیدی ایجاد نشود».

الشرق می‌گوید واشنگتن ضمانت‌های لازم را از طریق میانجیگران برای توقف جنگ و خروج نیرو‌های اسرائیلی از غزه داده است.

به گفته این رسانه سعودی، توافق دست‌کم در سه مرحله انجام خواهد شد و آمریکا برای انجام این توافق ضمانت داده است.

در این راستا شبکه المیادین بامداد ۱۳ اردیبهشت اعلام کرد که به نسخه‌ای از توافق اولیه میان حماس و رژیم اسرائیل در خصوص تبادل اسرا دست یافته است که شامل ۳ مرحله می‌شود.

به گزارش این شبکه، هدف از این توافقنامه آزادی تمامی اسرای اسرائیلی نزد گروه‌های فلسطینی، اعم از غیرنظامی یا سرباز، زنده یا مرده است که شامل اسرای سابق نیز می‌شود.

همچنین این توافق شامل عدم تبادل آتش میان طرفین و هر اقدامی در راستای رسیدن به آتش‌بس است و همچنین شامل ۳ مرحله اولیه ۴۰ روزه است که قابل تمدید می‌باشد.

المیادین در ادامه گزارش داد که در مرحله اول، نیرو‌های اسرائیلی از تمامی مناطق مسکونی به سمت شرق غزه تا نزدیک مرز عقب‌نشینی خواهند کرد. همچنین در چارچوب مرحله اول پرواز تمامی هواپیما‌های تهاجمی و شناسایی به مدت ۸ ساعت در روز و ۱۰ ساعت در روز‌هایی که تبادل اسرا انجام می‌شود، متوقف خواهد شد.

طبق توافق پیشنهادی، مصر، قطر و آمریکا ضامن این توافق خواهند بود.

از سوی دیگر در بیانیه‌ای که حماس دیشب آن را منتشر کرد، اشاره شد که این جنبش با پیشنهاد ارائه‌شده برای آتش‌بس برخورد مثبتی داشته است.

شبکه «الجزیره» نیز، امروز، گزارش داد که هیأت قطری برای شرکت در مذاکرات آتش‌بس به مصر می‌رود. قطر یکی از میانجیگران اصلی میان دو طرف طی ماه‌های گذشته بوده است.

«ویلیام برنز» رئیس سیا نیز امروز وارد قاهره شده و با «عباس کامل» رئیس دستگاه اطلاعات مصر دیدار کرده است. حدود ۷ ماه است که در نوار غزه جنگ در جریان است. بسیاری از تاسیسات این منطقه در حملات اسرائیل ویران شده‌اند. مقامات سازمان ملل گفته‌اند که فرایند آواربرداری و خثنی‌سازی بمب‌های عمل‌نکرده در این منطقه حدود ۱۴ سال زمان می‌برد.

دیگر خبرها

  • سرک دلار به کانال ۶۰
  • رسانه عبری: مذاکرات آتش بس در آستانه شکست قرار دارد
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • کولاک یک‌ نیمه‌ای لیونل مسی برابر نیویورک ردبولز؛ تاثیر مستقیم روی ۶ گل!
  • کمک به تسهیل تامین مالی تولید با برات الکترونیکی 
  • خوش‌بینی منابع مصری به روند مذاکرات آتش‌بس
  • جدیدترین موضع گیری حماس درباره مذاکرات آتش بس غزه
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • جدیدترین موضع گیری حماس درباره مذاکرات آتش بس
  • پیشرفت‌ چشمگیر در روند مذاکرات مربوط به آتش بس در غزه