Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل یک کشت و صنعت دامپروی و کشاورزی از رشد 30 درصدی تولید جو خبر داد و گفت: تامین امنیت غذایی درآینده متکی به یافته های جدید علمی است و امکان توسعه افقی کشاورزی دیگر امکانپذیر نیست.

به گزارش ایران اکونومیست، افزایش روز افزون جمعیت و تقاضا از یک سو و محدود بود زمین کشاورزی و فشار و محودودیت های تولید از سوی دیگر باعث شده کارشناسان تنها راهکار تامین امنیت غذایی را در آینده استفاده از تکنولوژی و یافته های علمی معرفی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان خواروبار جهانی(فائو) هم در گزارشی اعلام کرده است که در 40 سال آینده تنها اتکا به دانش و فن آوری در بخش کشاورزی می تواند غذای جهان را تامین کند.

تغییرات آب و هوایی، بیماری کووید 19 و نیز جنگ بین اوکراین و روسیه هم نیاز به غذا را تشدید کرده که در این میان لزوم استفاده از فن آوری و یافته های جدید در بخش کشاورزی بیشتر شده است.

در این زمینه یکی از شرکت های کشت و صنعت با ابتکار و استفاده از دانش جدید توانسته تولید جو را 30 درصد افزایش دهد، این محصول به عنوان خوراک دام استفاده می شود که افزایش تولید برای کشور بسیار مهم است زیرا 70 درصد نیاز خوراک دام و طیور کشور وارداتی است و سالانه 5 میلیارد دلار ارز از کشور خارج می شود.

ایوب لکی در گفت و گو با ایران اکونومیست در سال اخیر توانست با وجود کاهش بارندگی، محصول جو علوفه‌ای برداشت شده را با افزایش قابل توجه به ۸۲۱۷ تن برساند که رشد 30 درصدی را نسبت به سال قبل داشته است.

مدیر عامل شرکت کشت و صنعت اشراق با توضیح درباره چگونگی اجرای این طرح که موجب رشد 30 درصدی محصول شده است، گفت: از کشت جو بین ردیف های پسته صرف نظر کردیم، تا آب موجود در قطعات اصلی استفاده شود. همچنین به جای رقم یوسف، از رقم گوهران که مقاوم به خشکی است استفاده کردیم.

وی افزود: در واحد فخر آباد به علت شوری بالای آب و خاک، تراکم کشت جو در حدود ۲۰۰ الی ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار بود که به بهبود سطح سبز منجر شد و از رشد پنجه های نابارور جلوگیری کرد.

لکی با بیان این‌که کاهش سطح زیر کشت باعث آبیاری به موقع  شد، ادامه داد: استفاده از کود های دامی در سطوح قبل کشت، اصلاح خاک و همچنین استفاده از هیومیک اسید و کودهای ریزمغذی و گوگردی در افزایش تولید محصول نقش مهمی داشت.

وی ادامه داد: در طول دوره رشد نظارت دقیق نظارت های دقیق کارشناسی هم مزید بر علت شد تا افزایش تولید جو افزایش یابد.

به گزارش فارس، 70 درصد قیمت محصولات پروتئینی مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ و لبنیات مربوط به قیمت نهاده ها است که به دلیل وا رداتی بودن آن به قیمت های بیشتر دست دامدار می رسد و طبعا در رشد قیمت ها هم تاثیر می گذارد. تولید کافی در داخل کشور می تواند مشکلات دامداران را برطرف و قیمت ها را تا حدودی در داخل متعادل کند.

 

 

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رشد 30 درصدی تولید جو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۰۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر صدور مجوزهای نظام مهندسی گفت: در ۵ سال گذشته حدود ۳۰ درصد کل درخواست مجوزها به بحث حرایم و فواصل بهداشتی رد شده است.

زمانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ضرورت بازنگری فواصل بهداشتی در حوزه کشاورزی و دامداری افزود: با عنایت به مطالبات مردمی که طی این سال‌ها داشته‌ایم، تقاضای رو به رشد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، وجود واحدهای فعال که دارای سابقه تولید هستند و بدون مجوز، تولید می‌کنند و مهم‌تر از همه با عنایت به این که بعد از یک دهه از آخرین ابلاغیه مربوط به فواصل بهداشتی گذشته، ضروری است که برای افزایش تولید، بازنگری در فواصل و حرایم بهداشتی، که اماکن دامی با یکدیگر دارند، انجام شود.

وی تصریح کرد: بعد از آخرین ابلاغیه که در خصوص فواصل بهداشتی داشته‌ایم، هم اکنون با وجود افزایش تکنولوژی و افزایش سطح بهداشت، مسئولان سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی نیز احتمالاً راغب هستند که این فواصل را به نفع تولیدکننده کاهش دهند.

زمانی در ادامه تاکید کرد: ما نیز به عنوان متصدی بخش صدور مجوز و تسهیل در بخش صدور مجوز، ضروری است که فاصله بین واحدهای تولیدی را کم کنیم. به همین منظور باید اجرای این روند را به عوامل دیگری محول کنیم، از جمله استفاده از موازین بهداشتی، فنی و تکنولوژی‌های جدید و نیروهای انسانی که دامپزشک‌ها هستند در سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی و مسئولان فنی بهداشتی که ما در مزارع تولیدی داریم، همه باید دست به دست هم بدهند و بتوانند بهره برداران، متقاضیان طعم شیرین این تعدیل و کاهش فواصل را بچشند و مهم‌تر از همه ما بتوانیم این تغییر را حداقل بر روی سفره‌های مردم بیشتر حس کنیم، چون مطمئناً این تغییر منجر به افزایش تولید خواهد شد.

‌بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، این فاصله‌ها با هدف جذب سرمایه در بخش کشاورزی و استفاده بهینه از منابع تولیدی بخش کشاورزی، تعدیل می‌شود.

فواصل بهداشتی متراژ معینی بین واحدهای تولید محصولات کشاورزی است که گرفتن مجوز را برای برخی‌ها سخت‌تر کرده است.

دستورالعمل مربوط به این فواصل نخستین بار در سال ۱۳۵۰ تدوین شد، اما بازنگری آن اجرایی نشد.

کد خبر 6096815

دیگر خبرها

  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد
  • افزایش ۴۳ درصدی تولید ماشین آلات سنگین راهسازی و معدنی
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد